Wanneer een taxibedrijf inschakelen bij een uitvaart?

Als u afscheid neemt van uw dierbare, wilt u misschien graag mooi en stijlvol rouwvervoer. Het vormen van een eigen rouwstoet samen met uw naaste familie kan zorgen voor een gevoel van troost en saamhorigheid. Het is daarom belangrijk dat het vervoer naar uitvaartcentrum, begraafplaats of crematorium goed geregeld is.

Er zijn veel mogelijkheden voor de naaste familie en vrienden om in een rouwstoet de voorste wagen met de kist te volgen. Wanneer de afscheidsceremonie vlakbij de laatste rustplaats wordt gehouden komt het zelfs voor dat men te voet de rouwauto volgt. Bij langere afstanden is uiteraard ander vervoer nodig. In sommige gevallen kiest men voor eigen auto’s, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een taxibedrijf, waarvan één of meer auto’s worden ingezet voor de nabestaanden om in de stoet mee te rijden. Dit is voor de mensen die geen eigen vervoer hebben natuurlijk een prettige oplossing, maar daarnaast kan het ook voor mensen die wel beschikken over eigen vervoer een stuk fijner zijn om op deze emotionele dag niet zelf hoeven te rijden.

Hieronder beschrijven we twee voorbeelden waarbij een taxibedrijf wordt ingeschakeld bij een uitvaart.

  1. Taxibedrijf voor rolstoelvervoer – Als u bij een uitvaart invalide gasten heeft die voorzien moeten worden van vervoer kunt u het beste een taxibedrijf inschakelen. Vaak beschikken taxibedrijven over een groot portfolio aan voertuigen waar u uit kunt kiezen. De voertuigen beschikken meestal over een oprijdplateau of lift waarmee de taxichauffeur de gasten veilig in het voertuig krijgt. Uw lokale uitvaartverzorger kent vaak de taxibedrijven om mee in contact te komen.
  2. Taxibedrijf voor volgauto’s – Wij begrijpen als geen ander dat het essentieel is dat u bij een begrafenis of crematie geen omkijken heeft naar het vervoer. Het is fijn als u gereden wordt. Ook hierin kan een taxibedrijf u van dienst zijn. Vaak hebben taxibedrijven nette en stijlvolle auto’s tot hun beschikking die ingezet kunnen worden als volgauto. Een volgauto brengt nabestaanden zowel naar het crematorium of begraafplaats als terug naar het afgesproken adres.

Als u een uitvaart moet regelen is het mogelijk om het vrij besteedbare bedrag van de uitvaartverzekering te gebruiken voor rouwvervoer. Zo is het mogelijk om te faciliteren in rolstoelvervoer, maar denk ook aan specifieke wensen op het gebied van volgauto’s.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van rouwvervoer? TCL Taxicentrale Leiden staat voor u klaar en denkt graag mee over de mogelijkheden die er zijn.

Boek hier direct

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van onze Airportservice? U kunt mailen naar info@taxicentraleleiden.nl of ons bellen via 071 2100 210. Tevens kunt u direct een luchthaventaxi inschakelen door het formulier rechts in te vullen.

Onze website maakt gebruik van cookies om de gebruikservaring te verbeteren, door de site te gebruiken stemt u in met ons gebruik van de cookies.

Call Now Button